“DE JONGEN DIE HET GELUK IN EEN DOOSJE WILDE STOPPEN”

Samen met mijn zoon heb ik een boek uitgegeven: “De Jongen die het Geluk in een doosje wilde stoppen”. Het is een avonturenroman voor kinderen van 7 jaar en ouder. Je leest hoe Thijs zijn ouderlijk huis verlaat omdat hij wil groeien, en hoe vrienden als De Wroeter en De Blikkenman hem hierbij helpen.

Je kunt het boek kopen op Amazon, in hardcover, paperback of digitaal.

De boeken met een plant

Het boek

Dit boek is een queeste, oftewel een zoektocht, zoals de Heilige graal of de Hobbit, maar ook een sprookje. Het is geschikt voor kinderen van 7 jaar en ouder.

“Thijs is een nieuwsgierige en goedaardige jongen. Hij heeft een lieve vader en moeder, en hij houdt zielsveel van zijn zusje Ilse. Maar toch voelt hij zich niet gelukkig. De enige oplossing die Thijs ziet, is om zijn ouderlijk huis te verlaten en op zoek te gaan naar zijn eigen geluk. Hij neemt een klein doosje mee om zijn geluk in te stoppen.

De gele weg die Thijs bewandelt is lang en het avontuur stelt hem vaak op de proef. Zal het Thijs lukken het geluk te vinden?”

Een prachtige jongensroman over volwassen worden, en het belang van familie

Lees hier de eerste paar hoofdstukken (PDF, 16MB).

Liever een boek in de hand dan tien op de grond

Schrijven en illustreren

Het schrijven van het boek kostte me ruim drie jaar. Tegelijkertijd heb ik het geïllustreerd met 14 zwart-wit illustraties (in houtskool en conté) en een full-color cover (in pastel).

Redigeren en publiceren

Mijn zoon Matthijs heeft alle teksten geredigeerd en verwerkt in een prachtig boekwerk. Hij heeft alle foto’s zorgvuldig gefotografeerd en digitaal bijgewerkt, zodat ze er gedrukt net zo mooi uit zien als in het echt.

Alles werd nauwkeurig gefotografeerd
Van links naar rechts kun je zien hoe ik elke afbeelding heb verbeterd
De foto’s zoals ze uit de camera kwamen waren niet direct geschikt voor het drukproces. Elke afbeelding is met de hand gecorrigeerd zodat schaduwvlekken weg zijn, en de kleur en structuur van het papier geen negatief effect creëren in het boek. Uiteindelijk ervaar je de afbeeldingen in het boek nu bijna zoals je de grote versies ervaart.

Kopen

Het boek is via Amazon te bestellen. De hardcover is €17,98, de paperback € 11,99.

Gekocht via Amazon? Laat dan graag een 5-sterren review achter met jouw mening over het boek. Dat helpt anderen beter te beslissen of het bij hen past!

Liever niet via Amazon kopen? Dat begrijp ik. Stuur me dan een mailtje om het direct bij mij te kopen. In dat geval kan ik het evt ook signeren.